10 d’octubre del 2010

Un conte de diumenge

Avui ha anat a parar a les meves mans el llibre "Las tres preguntas" de Jorge Bucay. Sembla una broma de l'univers, perquè l'he obert per fullejar i m'he trobat aquest conte, Los 6 mineros.
El conte explica la historia de 6 miners que s'han quedat atrapats en una mina. Són experts, i saben que els queden poques hores d'aire, unes 3 hores... 3 i mitja a molt allargar. Per això decideixen estalviar el màxim d'energia, apaguen les llums i s'estiren al terra.
Només un d'ells porta rellotge, i cada dos per tres, els inquiets miners pregunten quan temps ha passat. Veient l'angoixa que això provocava, el cap dels miners va ordenar que només el miner amb el rellotge controlés l'hora, i els anés avisant cada mitja hora.
Complint amb les ordres, el del rellotge controlava el temps. I quan la primera mitja hora va passar ell va dir: "ha passat mitja hora". Es va sentir un xiuxiueig i l'angustia es va apropiar de l'aire.
El del rellotge es va adonar que a mesura que passés el temps, seria cada cop més terrible comunicar-li als companys que el minut final s'acostava. Sense consultar a ningú va decidir que els altres no es mereixien morir patint. Així que el següent cop que els va comunicar la mitja hora, en realitat havien passat 45 minuts. No hi havia manera de notar la diferència, així que ningú va desconfiar.
Veient l'éxit de l'engany, la següent informació la va donar al cap d'una hora. I els 5 van creure que havien passat atrapats en total una hora i mitja. I així va seguir, a cada hora els deia que havia passat mitja hora.
A l'exterior, l'equip de rescat s'afanyava per arribar als miners, però era difícil arribar abans de les 4 hores.
Van arribar a les 4 hores i mitja. El més probable era trobar els 6 miners morts, però 5 d'ells estaven vius.
Nomes un havia mort d'asfixia. El que portava el rellotge.
Em sembla que m'ha tocat dur el rellotge

Video

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada